Меню
Каталог
Про нас Портфоліо Замовлення Новини Статті Контакти

Чим відрізняється духову шафу від жарочного?

Найчастіше деякі покупці ототожнюють духовий і духовку. Серед їхніх спільних характеристик можна віднести лише найзагальніші. Так, ці види агрегатів відносяться до видів кухонного обладнання, головна мета якого - теплова обробка продуктів харчування. Крім того, їжа, приготована в даному обладнанні, набуває рум'яної скоринки і надзвичайно апетитний вигляд, а також користується попитом у людей, які вважають за краще здорову їжу. Також ціни і на духовий, і на духовку приблизно однакові. Однак в подальшому їх набір функцій і конструкційні особливості розходяться. Про те, чим відрізняється духову шафу від жарочного, ми і поговоримо далі.
Чим відрізняється духову шафу від жарочного?

Духовий і духовку: основні відмінності агрегатів

Перш за все перелік відмінностей варто почати з призначення кухонних приладів. Так, духовку - агрегат, який використовують для смаження, тушкування, запікання овочів, м'яса і риби, тоді як його духового "побратима" застосовують спеціально для запікання випічки і кондитерських виробів (тістечок, рогаликів і ін.). Однак самі способи приготування їжі в даних агрегатах і конструкція відрізняються між собою:

  • в жарочних шафах з природним теплообміном продукти нагріваються за допомогою теплового випромінювання нагрітих поверхонь. В агрегатах з примусовою конвекцією їжа обробляється за допомогою циркулюючих потоків повітря, які забезпечують рівномірний нагрів у всьому просторі камери. У духових шафах борошняні вироби прогріваються паром повсюдно, і їх не потрібно перевертати. Завдяки зволожувачу випічка не висихає при паровій обробці. Крім того, в даних агрегатах передбачена і функція вистоювання тіста, яку можна вибрати серед інших температурних режимів;
  • в жарочних агрегатах нагрів камери відбувається за допомогою двох груп ТЕНів, розташованих у верхній (розміщені у відкритому вигляді) і нижніх (закриті сталевим листом) частинах кожної секції. Потужність кожної з них регулюється окремо. У духових шафах нагрівачі також розділені на дві окремі групи, проте всі вони закриті за допомогою панелей внутрішньої обшивки. Крім того, форма їх камери відповідає декам і формам для випікання випічки. Також духові шафи оснащені можливістю подвійний регуляції температури, щоб забезпечити кондитерським виробам рівну і рум'яної скоринки.

Незважаючи на функціональні і конструкційні відмінності, і жарочні, і духові шафи здатні стати незамінними помічниками на кухні закладу громадського харчування. Адже, застосувавши їх, ви можете отримати страви ароматні, соковиті, які безсумнівно припадуть до душі вашим клієнтам - тому не завжди низька ціна компенсується якістю виконання страв. Якщо збираєтеся купити дані агрегати в звичайному або інтернет-магазині враховуйте, перш за все, не вартість, а потужність, кількість камер, тип харчування, діапазон температур і багато інших чинників.
close
Якщо ви не знаходите товар, перейдіть у каталозі в потрібну вам категорію та скористайтесь фільтром підбору параметрів. Або зв'яжіться з менеджерами для консультації.