Чим відрізняється духову шафу від жарочного?
Духовий і духовку: основні відмінності агрегатів
Перш за все перелік відмінностей варто почати з призначення кухонних приладів. Так, духовку - агрегат, який використовують для смаження, тушкування, запікання овочів, м'яса і риби, тоді як його духового "побратима" застосовують спеціально для запікання випічки і кондитерських виробів (тістечок, рогаликів і ін.). Однак самі способи приготування їжі в даних агрегатах і конструкція відрізняються між собою:- в жарочних шафах з природним теплообміном продукти нагріваються за допомогою теплового випромінювання нагрітих поверхонь. В агрегатах з примусовою конвекцією їжа обробляється за допомогою циркулюючих потоків повітря, які забезпечують рівномірний нагрів у всьому просторі камери. У духових шафах борошняні вироби прогріваються паром повсюдно, і їх не потрібно перевертати. Завдяки зволожувачу випічка не висихає при паровій обробці. Крім того, в даних агрегатах передбачена і функція вистоювання тіста, яку можна вибрати серед інших температурних режимів;
- в жарочних агрегатах нагрів камери відбувається за допомогою двох груп ТЕНів, розташованих у верхній (розміщені у відкритому вигляді) і нижніх (закриті сталевим листом) частинах кожної секції. Потужність кожної з них регулюється окремо. У духових шафах нагрівачі також розділені на дві окремі групи, проте всі вони закриті за допомогою панелей внутрішньої обшивки. Крім того, форма їх камери відповідає декам і формам для випікання випічки. Також духові шафи оснащені можливістю подвійний регуляції температури, щоб забезпечити кондитерським виробам рівну і рум'яної скоринки.
Незважаючи на функціональні і конструкційні відмінності, і жарочні, і духові шафи здатні стати незамінними помічниками на кухні закладу громадського харчування. Адже, застосувавши їх, ви можете отримати страви ароматні, соковиті, які безсумнівно припадуть до душі вашим клієнтам - тому не завжди низька ціна компенсується якістю виконання страв. Якщо збираєтеся купити дані агрегати в звичайному або інтернет-магазині враховуйте, перш за все, не вартість, а потужність, кількість камер, тип харчування, діапазон температур і багато інших чинників.