Меню
Каталог
Про нас Портфоліо Замовлення Новини Статті Контакти

Що таке марміти: основні характеристики та особливості застосування

Що таке марміти: основні характеристики і особливості застосування
Про те, що таке марміти, напевно, знають далеко не всі власники закладів громадського харчування - їм ще належить відкрити досить широкий спектр його функцій. Якщо вам потрібно зберегти блюдо гарячим після приготування, то кращого помічника годі й шукати. Особливо часто використовують марміти при організації різних урочистих подій - весіль, днів народжень, корпоративів та й будь-яких вечірок. Крім того, вони постійно на підхваті у працівників кейтерингових компаній, які займаються організацією святкових заходів на виїзді.

Переваги використання мармітів

Мармит - це лише харчова ємність, яка складається з полиць, стільниці, каркаса і конфорок, однак, незважаючи на таку просту конструкцію, дане обладнання виконує цілий ряд корисних функцій:

  • марміти не вимагають ніяких додаткових витрат;
  • за допомогою термостатів можна легко регулювати температуру, необхідну для страви, яке знаходиться всередині ємності;
  • деякі марміти оснащені спеціальною захисною функцією, яка попереджає нагрівання обладнання, всередині якого немає ні продуктів, ні рідин;
  • їжа, вміщена в дану ємність, не вимагає багаторазового нагрівання, отже може краще зберегти смакові якості.

До того ж, купуючи марміти, ви одночасно вирішуєте проблему з транспортуванням товару до місця призначення - в зручній ємності можна з легкістю доставити їжу в теплому вигляді.


Класифікація мармітів

Серед даних пристроїв сьогодні виділяють декілька груп в залежності від:

  • типу пристрою: герметично закриваються, які зберігають страви теплими завдяки подвійним стінкам і циркуляції повітряного простору між ними, а також з електричним підігрівом і нагріванням від свічки і пальника;
  • призначення агрегату: мобільні (переносні) і стаціонарні;
  • матеріалу: зі сталі (хромовані або поліровані), керамічні (порцелянові), з жаростійкого скла. Також зустрічаються мармурові або гранітні, однак їх рідко застосовують на кухні;
  • форми: круглі, прямокутні, овальні або квадратні;
  • виду продуктів, які поміщають всередину ємності: марміти для перших і других страв. Харчові особливості продуктів диктують особливості конструкції кожного з типів обладнання. Так, пристрій мармітів для перших страв зберігає рівень вологи максимально оптимальним. В обладнанні, призначеному для короткочасного зберігання гарячих закусок, гарнірів та іншої їжі, продукти не засихають і не пригоряють.

Деякі власники закладів громадського харчування головними недоліками мармітів вважають габарити обладнання, а також його ціну. Однак сьогодні з легкістю можна купити необхідний агрегат, який підійде як за розмірами для вашої кухні, так і за вартістю (тим більше що кошти, вкладені в його покупку, незабаром окупляться). Головне - лише вибрати правильну стаціонарну точку продажу техніки або інтернет-магазин.
close
Якщо ви не знаходите товар, перейдіть у каталозі в потрібну вам категорію та скористайтесь фільтром підбору параметрів. Або зв'яжіться з менеджерами для консультації.