Меню
Каталог
Про нас Портфоліо Замовлення Новини Статті Контакти

Як розрахувати лінію роздачі в закладі громадського харчування?

Існують такі заклади громадського харчування, в яких потрібно за короткий інтервал часу обслужити багато відвідувачів. Це кафе з самообслуговуванням, столові при підприємствах і держустановах, фастфуди на фуд-корті. При цьому слабким місцем стають лінії роздачі. Найчастіше тут вишиковуються черги з відвідувачів, що неминуче позначається на якості обслуговування і кількості повернулися клієнтів. Чим довше людина чекає, тим менше ймовірність, що він повернеться в ваш заклад. Щоб уникнути цих прикрих непорозумінь, потрібно знати, як розрахувати лінію роздачі. Це допоможе вам ефективно організувати роботу співробітників, готувати необхідну кількість їжі і швидко обслуговувати відвідувачів.



Як розрахувати лінію роздачі, щоб заощадити час?

Вихідні дані для розрахунку - число посадочних місць в закладі. У кожного підприємства є значення оборотності одного місця в залі за годину. Як правило, враховують момент максимального завантаження (обідній час). У цей період число посадок на одне місце становить від 2 до 4 осіб. Тривалість прийому їжі - 15-30 хвилин. Таким чином, в кафе на 200 чоловік при оборотності, що дорівнює двом, кількість відвідувачів - 400 (200 місць * 2 чол / год). Це значення слід порівняти з пропускною спроможністю лінії роздачі. Через одну касу за годину проходить 100-120 чоловік. Тому в даному випадку їх потрібно не менше 3 штук. Щоб скоротити час обслуговування і оптимізувати роботу лінії роздачі, можна скористатися такими методами:

  1. Ввести безготівковий розрахунок. Завдяки цьому тривалість оплати скорочується на 14-18 с / чол.
  2. Збільшити кількість модулів для супів і других страв, а також число кухарів-роздавальників. Це дозволить підвищити пропускні показники лінії роздачі.
  3. Збільшити кількість точок обслуговування. У закладі, де є понад 150 місць при оборотності в 2 людини, слід розрахувати дві лінії роздачі. Кількість кас повинно бути 3-4 шт. При цьому в їдальні при навчальному закладі рекомендується облаштувати вже не менше трьох таких ліній.

Купити все необхідне обладнання для швидкого і якісного обслуговування відвідувачів можна в інтернет-магазині "DSTO". Ціни на оснащення для ліній роздачі лояльні, тому навіть з урахуванням вартості доставки з Харкова до Києва або інше місто України зробити замовлення буде вигідно.
close
Якщо ви не знаходите товар, перейдіть у каталозі в потрібну вам категорію та скористайтесь фільтром підбору параметрів. Або зв'яжіться з менеджерами для консультації.