Меню
Каталог
Про нас Портфоліо Замовлення Новини Статті Контакти

Обладнання для їдалень - все, що необхідно

Їдальня, як особливий формат закладу харчування, в плані популярності цілком може конкурувати з фаст-фудом і багатьма іншими варіантами швидкого і ситного громадського харчування. Всім знайомий і приблизний асортимент пропонованих страв, і форма організації обслуговування. Але тільки при правильному розумінні всіх нюансів роботи закладів харчування, придбання якісного обладнання для їдалень та наймання професійного персоналу можна скласти гідну конкуренцію на даному ринку.



Підбір обладнання для їдалень різного призначення

Новачки в харчовій промисловості не завжди розуміють, скільки роботи по запуску роботи закладу їм належить зробити. Устаткування для столових - це не тільки звичне кухонне оснащення і меблі в обідній зал. Часто, зіткнувшись з необхідністю вибрати потрібні елементи для заготівельного або виробничого цехів, покупець втрачається в широті пропонованого асортименту. І дійсно, обладнання для їдалень слід вибирати ретельно, адже від його якості залежить швидкість і ефективність виконання роботи персоналом.

В першу чергу, обладнання для їдалень ділиться на три категорії:

  • кухонна;
  • для лінії роздачі;
  • для обіднього залу.

Якщо вибір меблів в зал - це питання здебільшого естетичний і тільки сама розстановка столів і стільців вимагає особливої ​​ретельності і розуміння ергономіки, то з іншим складніше. Устаткування для кухонь їдалень - це особлива категорія товарів, вибір яких визначає чи не весь подальший успіх закладу.

Крім іншого, не варто забувати про таку важливу складову ергономіки, як площа приміщення. При підборі обладнання для будь-якої з частин їдальнею варто враховувати наскільки велике виділене місце, щоб при повному оснащенні завжди залишався простір для переміщення і розміщення людей.

Наприклад, площа обіднього залу повинна становити не менше п'ятдесяти квадратних метрів. Якщо вона буде менше, в їдальні в годину пік завжди буде величезна стовпотворіння, що знизить її конкурентоспроможність. Лінія роздачі і її обладнання також повинно відповідати кількості людей, на яку розрахована їдальня. Можливо, знадобитися два або навіть три розрахункових пункту.

Кухонне обладнання для їдальні: нюанси вибору

Оснащення для кухні закладу харчування суттєво відрізняється від того, що ми звикли бачити у власному побуті. Тому важливо, щоб новачок при підборі обладнання для їдальні мав можливість порадитися з фахівцями. Всі види необхідних на професійній кухні елементів діляться на такі категорії:

  • мийки - автоматичні або звичайні, але більшого обсягу, ніж побутові варіанти;
  • шафи-печі для варіння, смаження і запікання;
  • електричні або газові плити;
  • спеціалізовані пристосування для нарізки, терки, чищення та іншої обробки продуктів харчування;
  • великі холодильники, а при необхідності - холодильні та морозильні приміщення (необхідні при великих обсягах виробництва);
  • робочі поверхні - столи для роботи з різними видами продуктів, які будуть відрізнятися особливо високу зносостійкість;
  • крім іншого: шафи для зберігання продуктів, різне начиння - посуд, кухонні прилади, рушники, обробні дошки та інше.

Всі елементи кухонного обладнання для їдалень повинні бути виконані з високоякісного матеріалу. З огляду на підвищене навантаження на все обладнання для кухні в закладі харчування, воно повинно мати також високий рівень зносостійкості. Завдяки виготовленню з міцного і нержавіючого сплаву, хороше обладнання для кухонь столових здатне прослужити не один десяток років. Але це не позбавляє від необхідності щороку перевіряти якість і рівень зносу всіх робочих інструментів, апаратів і поверхонь. Подібна обережність обов'язкове навіть при стовідсотковій упевненості в тому, що обладнання повністю справно.

Лінія роздачі: обладнання для їдальні в зоні обслуговування



Лінія роздачі безпосередньо впливає на те, в якому темпі буде працювати заклад громадського харчування. Якщо правильно підібрати її довжину і кількість розрахункових пунктів, можна і зовсім уникнути стовпотворіння і довгих черг. Для цього слід ретельно підійти до питання використання площі. Кухня і її робочі поверхні, лінія роздачі і кількість столів і стільців - все обладнання для їдалень має бути максимально чітко вивірене і пропорційно відносно один одного.

Лінія роздачі в звичайному закладі харчування складається з трьох частин:

  • Нейтральна: каса, полки зі столовими приборами, підносами, стравами, які можуть тривалий час перебувати при кімнатній температурі повітря. Головне і, по суті, єдина вимога до обладнання цієї групи - це його стерильність. Але також важливо стежити за зручністю використання всіх її частин, наприклад, ширина виносної стрічки не повинна бути вже, ніж піднос.
  • Теплове обладнання для обслуговування в їдальнях. Це, в основному, мікрохвильові печі для підігріву вже готових перших і других страв, розташованих на вітрині. До цієї ж групи належать різні марміти - овальні або прямокутні ємності для зберігання гарячої їжі з товстими стінками і кришкою. Вони можуть мати свій підігрів - зазвичай, електричний. До вибору технологічного обладнання для лінії роздачі потрібно поставитися серйозно. Важливо, щоб воно витримувало постійне навантаження при великому напливі клієнтів, яка буває, наприклад. в школі або на підприємстві під час обіду.
  • Холодна - холодильне обладнання для їдалень. В їх число входять холодильники для десертів, холодильники з основними стравами і шафи-холодильники для напоїв. Кращим рішенням для перших вважаються круглі і вертикально розташовані вітрини.
Устаткування для обіднього залу в їдальні

Правильне інтер'єрне рішення в їдальні - це половина всього успіху. Тому так важливо підібрати підходяще оздоблення приміщення і меблі для обіднього залу. Найкраще вибирати столи і стільці з міцного металевого каркаса, який зовні обшитий приємним на вигляд пластиком. Але зовнішнє облицювання також повинна мати хорошу зносостійкість, так як просте відсутність маленьких подряпин на меблях складе хороше враження у клієнтів. Обладнання для їдалень, особливо шкільних, на великих промислових і інших підприємствах піддається великому навантаженні, яку завжди варто враховувати при їх покупці.

Вигідні пропозиції по обладнанню для столових в асортименті

Всіляку техніку для кухні їдальні, кафе, ресторану та інших закладів громадського харчування, меблі для їх оснащення та інше можна знайти і купити в одному місці і за низькими цінами. Це - інтернет-магазин DSTO.com.ua. Тут ви можете отримати цінні рекомендації щодо вибору обладнання для їдалень, підібрати необхідний розмір, колір та інші характеристики вподобаних моделей і придбати тільки якісну продукцію для свого закладу. Всі товари ви можете замовити з доставкою за допомогою обраного перевізника по всій Україні. Жителі Києва, Харкова, Львова та інших населених пунктів країни можуть підібрати і купити у нас всі необхідні товари для повного обладнання закладу будь-якого типу, з огляду на величезний асортимент, представлений на сайті.


close
Якщо ви не знаходите товар, перейдіть у каталозі в потрібну вам категорію та скористайтесь фільтром підбору параметрів. Або зв'яжіться з менеджерами для консультації.