Меню
Каталог
Про нас Портфоліо Замовлення Новини Статті Контакти

Необхідне обладнання для шкільної їдальні

У шкільних їдальнях є одна особливість, яка відрізняє їх від будь-яких інших закладів громадського харчування. Учні різного віку щодня піддаються розумової і фізичної навантаженні, так що їм постійно потрібно підкріплювати свої сили комплексними сніданками і обідами. Тут потрібно максимально швидко обслуговувати численний контингент школярів, пропонуючи їм повноцінне гаряче харчування буквально за 15-20 хвилин, і роблячи це не тільки в години обідньої перерви, а протягом усього дня. Щоб впоратися з таким завданням, організація обслуговування в шкільній їдальні незмінно повинна залишатися на висоті. Обробка, приготування, зберігання продуктів, всі виробничі етапи і технологічні процеси вимагають оснащення сучасним надійним обладнанням, простим у використанні і обслуговуванні.


Кухонне обладнання для шкільної їдальні - складний вибір простих речей

Купити для шкільної їдальні меблі нескладно. В столову потрібні всього лише столи на 4-6 місць з кришками, стійкими до температурних, хімічних та інших впливів, а також стільці або лавки з кронштейнами, щоб полегшити процес прибирання в приміщенні. Замовлення засобів гігієни - умивалок, сушарок для рук, мила та ін. Теж не викликає ускладнень.

А ось виконання місії - купити кухонне обладнання для їдальні в школі - під силу тільки досвідченому професіоналу, постигшему всі нюанси оснащення підприємств громадського харчування і специфіку різних видів техніки. Меблі та обладнання різних типів для шкільної їдальні повинні забезпечувати безперервну життєдіяльність і працездатність кухні.

Підбір оптимального співвідношення між ціною і якістю техніки для кухні - тема, яка заслуговує окремого розгляду. Благо, сьогодні ринок України не відчуває нестачі в оснащенні будь-якого типу:

  • тепловому;
  • холодильному;
  • нейтральному;
  • електромеханічному;
  • посудомийна.

Але актуальними залишаються питання вибору надійних, які заслуговують на довіру виробників. У каталозі компанії «DSTO» представлено вражаючий асортимент високоякісних виробів з нержавіючої сталі і професійної техніки для підприємств громадського харчування. Висока потужність, продуктивність, міцність і зносостійкість товарів в поєднанні з широкою варіативністю цін дозволяє кожному замовнику підібрати оптимальний комплект технологічного обладнання.

Теплове обладнання для шкільної їдальні (жарочні шафи, марміти, електроплити) - принципи вибору

Головний принцип підбору теплового оснащення для шкільної їдальні - це відповідність потужності, продуктивності і технічних особливостей обладнання числу учнів в школі, різноманітності страв у меню, а також площі і планування приміщення. Для обслуговування 100 і більше осіб, наприклад, потрібна повноцінна лінія роздачі. Розглянемо різні види теплового обладнання і оцінимо доцільність використання кожного з них в певних умовах.
  1. Електричні плити служать для приготування супів і других страв, всіляких гарнірів, киселів, компотів та інших напоїв в наплитной посуді. Наявність духової шафи дозволяє забезпечити учнів ще й свіжою випічкою. У маленьких шкільних їдальнях електричні плити цілком здатні перекрити потребу в тепловому кухонному обладнанні. Компактні моделі з антикорозійним покриттям і можливістю точного регулювання температури не створюють проблем в експлуатації, прості в догляді, надійні і служать довго. Над плитою обов'язково розміщується витяжка.
  2. Мармит. Дане теплове обладнання для шкільних їдалень просто незамінне на лінії роздачі, коли потрібно зберігати готові страви (перші та другі) в заданому температурному режимі.
  3. Пароконвектомат. Це сучасний варіант ідеальний для модернізації будь-якої шкільної їдальні. Обсмажування продуктів гарячим повітрям, приготування на пару - найкорисніші для дітей способи обробки їжі. Негативний вплив канцерогенів, як при традиційній смаженні, тут повністю виключено. Вітаміни і корисні властивості продуктів зберігаються в повній мірі. Відносно висока ціна пароконвектомата компенсується цією властивістю, а також економною витратою енергії і зменшенням часу на приготування страв, не кажучи вже про скорочення частки ручної праці персоналу.
  4. Електричні котли. Цей тип оснащення оптимальний в школах з великим числом учнів. В об'ємних котлах їжа і готується, і зберігається. Кількість і обсяг котлів розраховується на базі виробничого плану і режиму роботи лінії роздачі. Дуже зручні в цьому плані моделі котлів, що працюють в різних температурних режимах - підігрів, основне приготування, кипіння.
  5. Жарильне обладнання - електричні сковороди і жарочні шафи. Використовуються для обсмажування продуктів, для гасіння і запікання до готовності.
Меблі та всі види теплового обладнання для шкільної кухні можуть розміщуватися самостійно або ж як технологічна лінія. Для випічки хліба, булочок, пиріжків і кондитерки в шкільній їдальні може бути встановлений пекарський шафа з числом камер, відповідним виробничій програмі для випікання здобних виробів.


Вибираємо холодильне обладнання (холодильники та ін.) Для шкільної кухні

Навіть якщо шкільна їдальня зовсім невелика, а цикл приготування їжі в ній не є повним, без холодильного обладнання, в якому будуть зберігатися заготовки з м'яса і риби, а також овочі і фрукти, вона просто не зможе функціонувати. Для столових середнього і великого розміру знадобиться обладнання з наступного списку.

  1. Холодильні та морозильні шафи. У залі їдальні може бути встановлений демонстраційний холодильник зі скляними дверима, а на самій кухні повинно стояти обладнання з глухими дверима. Для м'яса і риби потрібно холодильне обладнання з мінусовою температурою, для готових страв, овочів і фруктів - з околонулевой зоною.
  2. Холодильні столи. Їх можна купити з метою охолодження і зберігання (тимчасового) вже готових страв, а також для напівфабрикатів.
  3. Шокери. У тих школах, де особливо піклуються про свіжість і якість продуктів, з яких готується їжа для учнів, шокери стають частиною основного холодильного устаткування. Інтенсивне охолодження (шокова заморозка) - чудовий спосіб зберегти смак і користь свіжих продуктів.
  4. Холодильні вітрини знадобляться в тому випадку, коли продаж десертів, морозива або кондитерських виробів планується безпосередньо в залі їдальні.
  5. Холодильне обладнання в каталозі компанії «DSTO» - це сучасна якісна сертифікована техніка з чудовими експлуатаційними характеристиками, що відрізняється надійністю, зносостійкістю і сучасним дизайном.

Технологічне промислове кухонне обладнання - що потрібно купити

До всієї техніки на кухні шкільної їдальні пред'являються ті ж вимоги, що і до решти обладнання, - якість, безпеку, продуктивність, відповідність санітарно-гігієнічним нормам. У списку необхідної техніки такі позиції:

  1. картофелечистки, значно полегшують працю кухарів і скорочують час на приготування страв з різних коренеплодів;
  2. овочерізки, що оптимізують процес готування і знижують ризик отримання травм для персоналу;
  3. м'ясорубки і фаршемешалки абсолютно незамінні, коли потрібно зробити фарш, оскільки в шкільному меню незмінно у великій кількості присутні страви з рубленого м'яса і риби;
  4. заглибні і планетарні міксери, а також тістомісильники ставлять на кухнях, де у великих кількостях готують випічку для учнів;
  5. слайсери теж ніколи не будуть зайвими, вони постійно затребувані для нарізки сиру, ковбаси, хліба, риби та інших продуктів.
Щоб в короткий час обслужити сотню і більше учнів, кухня в шкільній їдальні повинна бути оснащена потужним, надійним і безвідмовно працює технологічним обладнанням.


Нейтральне і посудомийне оснащення їдальні - від мийки, витяжки до спеціальних меблів

Миття та дезінфекція посуду - найважливіша складова робочих процесів в кухні. Дотримання гігієни і санітарних норм незмінно залишається головним принципом обслуговування, і виконання цих завдань залежить від підбору нейтрального оснащення. Кращий матеріал для нього - зносостійка і безпечна нержавіюча сталь. Складові елементи стандартного набору для шкільної кухні:

  1. мийні ванні (мийки від 1 до 3 секцій);
  2. виробничі столи (для мучного, оброблення м'яса та риби, для збору сміття і т. д.);
  3. стелажі;
  4. візки;
  5. полки для зберігання посуду (відкриті і закриті);
  6. витяжки та вентиляційні парасолі;
  7. сміттєві баки;
  8. посудомийні машини.

Окремою категорією обладнання для шкільної їдальні часто стає лінія роздачі. У неї входять марміти супів і других страв, прилавки, вітрини, теплові та холодильні столи, касове місце.

Незалежно від розміру шкільній їдальні, її формату та особливостей технологічних процесів, компанія DSTO готова запропонувати комплексний підхід до вирішення будь-яких питань з підбору меблів з нержавіючої сталі і всіх видів устаткування. У каталозі компанії Ви знайдете кращі пропозиції, а кваліфіковані консультанти допоможуть вам визначитися з вибором устаткування, яке дозволить раціонально використовувати виробничі площі, оптимізувати робочі процеси і вивести на новий рівень якість сервісу.

Купівля оптимально підходить для шкільної їдальні техніки можлива навіть при обмеженому бюджеті, завдяки індивідуальному підходу до кожного замовника і конкурентним, максимально демократичним для ринку України цінами на професійне брендове обладнання.
close
Якщо ви не знаходите товар, перейдіть у каталозі в потрібну вам категорію та скористайтесь фільтром підбору параметрів. Або зв'яжіться з менеджерами для консультації.